Előfizetői tartalom

Jön a hét eseménye: gigameglepetés jön, mint egy hónapja?

A befektetők arra figyelnek, mikor emel kamatot az amerikai jegybank, az amerikai jegybank pedig elsősorban arra figyel, hogy teljesít az amerikai gazdaság. Ez utóbbinak jó indikációja, mi történik az amerikai munkaerőpiacon, mert ha ott minden rendben, akkor hosszú idő után jöhet az első kamatemelés. Sokak szerint a szeptember végi kamatdöntő ülés előtti legfontosabb makroadat jelenik meg ma, megnéztük, miért érdemes figyelni rá.

Mi az a nonfarm payroll, és miért fontos?Az amerikai munkaügyi minisztérium (U.S. Bureau of Labor Statistics) minden hónapban, általában a hónap első péntekén közzéteszi legfrissebb munkaerőpiaci statisztikáit, amelyek közül a befektetők elsősorban a nonfarm payroll adatra figyelnek, ami azt mutatja meg, hogy hány új munkahely jött létre (vagy szűnt meg) az előző hónaphoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés