Üzlet

Nemsokára Európába jön a világ legnagyobb mobilfizetéses cége

Portfolio
Ahogy arról már korábban írtunk, a kínai Alipay Európába jön, és ebben a Wirecard segít nekik. Méghozzá úgy, hogy a kiskereskedőknek, akik szeretnék elfogadni az Alipayt fizetési eszközként, még a POS-terminálhoz sem kell feltétlenül hozzányúlni. Az alkalmazás hamarosan megjelenik az Apple app storeban - írja a Finextra.
Áprilisban jelentette be az Alipay, Kína - és valószínűleg a világ - legnagyobb mobilfizetési cége, hogy Európai terjeszkedésben gondolkoznak. A lényeg, hogy az ide utazó kínai turisták Európában is tudjanak fizetni a mobiltárcájukkal.

Mint elmondták, 2014-ben 117 millió kínai turista összesen 165 milliárd dollárnyi pénzt költött el külföldön, tavaly viszont már 215 milliárd dollárnyi tranzakciót bonyolítottak. Az Alipayt tavaly 120 millió kínai használta külföldön, összességében pedig világszinten 170 millió tranzakciót számolnak el naponta.

Az Alipay elfogadásának technikai megoldása lehetővé teszi, hogy ehhez még a kártyás POS-terminálokhoz sem kell hozzányúlni. Ehelyett a kereskedők letöltenek egy mobilappot, amelybe beütik a vásárlás végösszegét. Ezután a fizető fél mobiltárcájának QR-kódját olvassák be, és ezzel le is zajlik a fizetés, a tranzakciót már a Wirecard számolja el a háttérben.

Viszont a nagy áruházláncok nem ússzák meg, hogy a kasszarendszereikbe integrálják ezt a fizetési módot. Az POS-terminálokat gyártó Ingenico fogja ezt elvégezni helyettük.

Egyébként Kínában az Alipay 450 millió aktív felhasználóval rendelkezik, és több mint 200 pénzintézettel állnak partnerségi kapcsolatban. Több mint 50 százalékos részesedéssel rendelkeznek az online fizetések piacán, és több mint 80 százalékos részesedéssel a mobilfizetési piacon.
zöldpártok bern svájc tüntetés
BÉT
foldgazgetty
volkswagenshutterstock
Alteo klub
facebook libra szablyozás
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
BÉT