Előfizetői tartalom

Újabb bankvírus szedi az áldozatait - Óvatosan a kattintásokkal

Portfolio
A Kaspersky Lab szakértői a Gugi trójai bankvírus olyan módosított változatát fedezték fel, amely meg tudja kerülni az új Android 6 biztonsági rendszerét. A módosított trójai arra kényszeríti a felhasználókat, hogy engedélyezzék valódi applikációk felülírását, SMS üzenetek küldését és megtekintését valamint telefonhívások indítását. A kiberbűnözők egyre gyakrabban használják: az áprilistól augusztusig terjedő időszakban tízszeresére nőtt a Gugi áldozatainak száma - olvasható a Kaspersky közleményében.

A Gugi trójai vírus célja, hogy ellopja a felhasználók banki azonosítóit vagy hitelkártya adatait úgy, hogy felülírja a valódi bankapplikációt vagy a Google Play Store applikációt egy adathalászó alkalmazással. 2015-ben adták ki az Android operációs rendszer 6. verzióját, amely új biztonsági rendszerrel védekezett az ilyen támadásokkal szemben. Mostmár az applikációk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés