Előfizetői tartalom

Nagyon nagy a baj a tőzsdéken, ha Trumpnak igaza van

Az elnökválasztási kampányában a republikánus elnökjelölt, Donald Trump többször tett rá utalást, és a tegnapi elnökjelölti vitában is elővette, hogy úgy általában az amerikai gazdaság, de az amerikai részvénypiac is egy hatalmas lufi, amelyet az amerikai jegybank az eszközvásárlási programjával pumpált óriásira. Bár nem mindig egyértelmű, hogy a lufi alatt Trump mire gondol, és gyakran keveredik az, hogy most a gazdaságban vagy a részvénypiacon nagyobb a baj, a bubble vissza visszatérő gondolat Trump érvelésében, ezért megnéztük, mi az igazság, a 2009 óta tartó rali eredményeképpen tényleg extrém-e már az amerikai részvénypiacok árazása.

Igencsak feszített az árazásAz egyik lenépszerűbb árazási mutató, az árfolyam és a profit hányadosa alapján képzett előretekintő P/E ráta értéke jelenleg közel 17, ami jóval magasabb, mint az elmúlt évek átlaga, ennél magasabb értékeket csak az 1990-es évek közepén kezdődött hatalmas részvénypiaci rali és a dotcom lufi idején láthattunk. Messze van még tehát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés