Előfizetői tartalom

Olyan blockchaines alap indul, amibe a kisebb bankok is beszállhatnak

Portfolio
A blockchainről, vagyis a Bitcoint megalpozó technológiáról már régóta kiderült, hogy nem csak a virtuális pénz működtetésére alkalmas, hanem egy sor másik felhasználási területe van, méghozzá éppen a hagyományos bankoknál. Egy nemzetközi viszonylatban kisebb bank azonban nehezen, vagy méretéhez képest nagyon drágán tud beszállni a pénzügyi technológia eme új területére. Ezért indul most egy kifejezetten nekik szóló kockázati tőkét gyűjtő befektetési alap.

A globális nagybankok már egy jó ideje dollármilliókat szánnak arra, hogy a blockchainben, vagyis a Bitcoint megalapozó technológiában rejlő lehetőségeket feltérképezzék, és a gyakorlatban kipróbálják. Például az R3 konzorciumban már több mint 50 globális nagybank kutatja a blockchaint, de vannak kisebb csoportosulások és startupok is. A bankok egymás közötti üzleteit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés