Előfizetői tartalom

A Goldman belerúgott a Teslába

Portfolio
A Goldman Sachs vételről semlegesre változtatta a Tesla részvényeire vonatkozó ajánlását, míg célárát 240 dollárról egészen 185 dollárig csökkentette. Döntését azzal indokolta, hogy kockázatot lát a SolarCity és a Tesla egybeolvadásában, illetve a Tesla olcsóbb, szélesebb tömegek számára gyártott Model 3-asának piacra dobása is késhet, amely szintén negatív hatással lehet az üzletmenetre.

Esnek az amerikai autógyártókA hír hatására a Tesla árfolyama több mint 3 százalékot esett, így jelenleg 202 dollár közelében kereskednek a papírokkal, amely közel 9 százalékkal magasabb, mint a Goldman Sachs által most meghatározott célár.A Goldman Sachs nem csak a Teslának ment neki, az elemzőház szerint az amerikai autógyártók profitja esni fog a következő két évben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés