Előfizetői tartalom

Ha Trump győz, "elvesztegetett" év lesz az idei a tőzsdéken

Portfolio
Donald Trump nem csinál titkot véleményéből, miszerint a részvénypiacok épp egy "ronda" és "kövér" buborék kellős közepén tartanak. A szimpátia kölcsönös, a tőzsdei befektetők sem igazán örülnének neki, ha Trump nyerné az amerikai elnökválasztást. A Macroeconomic Advisers közgazdászai szerint ebben az esetben 7 százalékos esést szenvedhetne el az S&P 500, amivel a teljes idei emelkedését ledolgozná az index - írja a Marketwatch.

A Macroeconomic Advisers közgazdászai szerint Donald Trump hatalomra kerülése nem tenne jót az Egyesült Államok gazdaságának. A tervezett adócsökkentések a vagyonosoknak kedveznének és nem látszik, hogy mi lenne az a forrás, amivel a kieső bevételeket pótolnák. Az illegális bevándorlókat deportálná, az importra pedig olyan vámot vetne ki, ami könnyen kereskedelmi háborúhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés