Előfizetői tartalom

Lehet pénzt keresni a hurrikánokon?

Portfolio
Kell egy jó részvénytipp hurrikánok idejére? Most, hogy a Matthew-hurrikán lecsapott, a Barron's ad egyet: ne kereskedj olyan részvényekkel, amelyeknek köze van a közelgő viharhoz. Már csak azért sem, mert nem egyértelmű, hogy milyen hatása van a viharnak a barkácsáruházak, a biztosítók, az éttermek, vagy az olajfinomítók pénzügyi teljesítményére hosszabb távon, viszont ilyenkor tudnak nagyot mozdulni ezen részvények, így meglehetősen kockázatosak.

A Home Depot részvényei csütörtökön emelkedtek, pénteken viszont, amikor 3-as fokozatúra minősítették vissza a Matthew-hurrikánt, lefelé vették az irányt. Érthető, hogy azt gondolják a befektetők, hogy a barkácsáruházlánc profitálni fog a hurrikánból, hiszen a parton élő emberek meg fogják rohanni az üzleteket, hogy furnérlemezeket, generátorokat, vagy palackozott vizet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés