Előfizetői tartalom

Rosszul indul a szezon - Zuhan az Alcoa (2.)

Portfolio
Csalódást okozó negyedéves számokkal indította a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezont az Alcoa. Az alumíniumgyártó részvényei 7 százalékot zuhantak a nyitás előtti kereskedésben, miután mind a bevétele, mind az egy részvényre jutó eredménye elmaradt az elemzői konszenzustól. A gyorsjelentés főbb pontjai: ez az utolsó gyorsjelentés, amit még a szétdarabolás előtt közzétett az Alcoa, novembertől két cégre válik: az Alcoa Corporationre és az Arconicra az alumíniumár csökkenése és a gyárbezárások miatt több mint 6 százalékkal esett az Alcoa negyedéves bevétele az előző év azonos negyedévéhez képest az egy részvényre jutó eredmény nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, de még így is 3 centtel elmaradt a konszenzustól az Alcoa negyedéves eredményeire esett az árfolyam és az amerikai határidős indexek is kissé meginogtak.

Kapcsolódó cikkünk2016.10.10Elnökválasztás, olajár, Brexit - mitől kell most félni?Itt az első gyorsjelentésMinden szinten az elemzői várakozásokat alulmúló számokat közölt harmadik negyedéves gyorsjelentésében az Alcoa. Bevétele 6,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, miközben az elemzők 5 százalék körüli visszaesésre számítottak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés