Előfizetői tartalom

Nem állnánk a bivalyerős magyar tőzsde útjába, ha megjavul a hangulat

Portfolio
Elromlott a befektetői hangulat a világban, ami nem csoda, hiszen az elemzőházak egymást túllicitálva riogatnak kiadós részvénypiaci eséssekkel, több olyan akkut probléma is van, amelyek újabb világválsághoz vezethetnek és lassan minden napra jut egy kedvezőtlen makrogazdasági vagy vállalati hír, amely nyomaszthatja a piaci szereplőket. A magyar tőzsde mindezek ellenére kitartóan erősödik, újabb és újabb lokális csúcsokat döntve. Felmerül a kérdés, ha kitart itthon a vételi kedv és a nemzetközi piacokon is pozitív irányba változik a hangulat, akkor vajon meddig erősödhetnek a magyar blue chipek?

MolA hazai nagypapírok közül technikai alapon a Mol néz ki a legerősebbnek: az árfolyama emelkedő trendben mozog rövid, közép- és hosszú távon és stabilan az 50 és a 200 hetes mozgóátlag felett tartózkodik, ráadásul a grafikonon korábban megjelent egy "aranykereszt", vagyis az 50 hetes mozgóátlag alulról metszetett a 200 hetes mozgóátlagot, amely a fennálló trend folytatódását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés