Előfizetői tartalom

Igen kockázatos játékszert találtak a befektetők

Portfolio
A korábbi évek nagy hitel és kötvénypiaci buborékjai rendre csúnyán végződtek, a lufik utolsó szakaszában pedig szinte mindig megjelentek az innovatív pénzügyi termékek, melyek valódi kockázatait kevesen tudták helyesen felmérni. A fejlett kötvénypiacokon most is buborékszerű állapotok uralkodnak, egyes helyeken pedig megjelentek már az új termékek: Japánban 1 százalékos kupon mellett adnak el olyan kötvényeket bankok, melyek a tőkét soha nem fizetik vissza, baj esetén pedig azonnal részvényekké alakulnak át. A kereslet óriási.

Új kockázatos játékszert találtak a befektetőkAhogy a hitel és kötvénypiaci buborékok a végéhez közelednek, jellemzően megjelennek az innovatív termékmegoldások, melyek egy ideig még fűteni tudják a keresletet, még tovább fújva a buborékokat. A 80-as évek végén a bóvli kötvényeknél fújódott méretes lufi, ezen belül is az ún. PIK-kötvényeknél, ami különösen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái