Előfizetői tartalom

A sáv alján ment el az Alteo

Portfolio
Október 19-én este zárult le az Alteo részvények zártkörű jegyzése, ennek során az intézményi befektetők 895 millió forint értékben jegyeztek a papírokból. A tőkeemelés összege így a félmilliárd forint körüli lakossági jegyzéssel együtt közel 1,4 milliárd forint. A tervezett 3 milliárd forintnál tehát jóval kevesebb pénz jött be a céghez, de a társaság szerint a beruházási tervekhez így is elegendő forrása lesz az Alteónak. A részvények 4630 forinton mentek el, nagyon közel a 4600-4900 forintos ársáv aljához.

A kisbefektetői jegyzés eredményit a hét elején ismertette az Alteo, ennek során 106 672 darab részvényt jegyeztek le. Az intézményi jegyzés tovább tartott, ennek során 193 320 darab részvényt értékesítettek, így összesen 299 992 darab részvényt tudott eladni a társaság a kibocsátás során. Ez jóval több, mint a minimális kibocsátási mennyiség (25 000 darab, igaz ez...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái