Üzlet

A világon most először kereskedtek a bankok a Bitcoin technológiájával

Portfolio
Végrehajtották a világ első blockchaines nemzetközi kereskedelmi tranzakcióját - írja a Reuters. A 35 ezer dolláros üzlet azonban még csak a kezdet.
Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio Banking Technology konferencián, november 16-án. Ne maradjon le róla!A Wells Fargo és a Commonwealth Bank of Australia hajtotta végre a világ első blockcahines nemzetközi kereskedelmi tranzakcióját - közölték a pénzintézetek hétfőn. A Bitcoint működtető technológia alapjain rendeltek meg egy amerikai gyapotszállítmányt Kínába. A 88 bálás szállítmányért 35 ezer dollárt fizet a kínai megrendelő.

Ahogy a Bitcon, az ezekhez hasonló technológiák is egy megosztott könyvelésen alapulnak, amihez nincs szükség köztes szereplőkre, hanem a tranzakciókat közvetlenül a két fél képes végrehajtani. Ezzel elvileg rengeteg pénzt spórolhatnak meg a bankok, illetve a tranzakciók biztosítására, partnerkockázatra félretett összeg is felszabadulhat.

Nem csak a bankok, hanem például a Visa is beszáll a buliba, a kártyatársaság a Chain nevű, szintén blockchaines megoldásokat szállító céggel dolgozik egy bankközi átutalásokat kezelő rendszeren. Ők 2017-ben kezdik el a pilot-programot egy privát blockchain hálózattal.

Korábban például az Oliver Wyman arra számított, hogy a blockchain legkorábban egy évtized múlva terjed el szélesebb körben a bankoknál, de a londoni Autonomous Research tavaszi előrejelzésében is legalább öt évet saccolt. Szerintük 2021-re évente 11-16 milliárd dollárt spórolhat meg a blockchain, illetve további 6 milliárd dollárnyi tőkét szabadíhat fel az iparágban.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio Banking Technology konferencián, november 16-án. Ne maradjon le róla!
shutterstock_560416219
SZG_9534
BÉT
Frankfurt Stock Exchange
People protest  with a camp over the 9 de Julio Avenue outside the Social Development Ministry calling for a food emergency in Buenos Aires, Argentina, on 5 September, 2019. (Photo by Mario De Fina/NurPhoto via Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
SZG_9534