Előfizetői tartalom

A kormány milliárdokat ad autóvásárlásra - De mire elég 1,5 millió forint?

Szandányi Levente
A kormány az elmúlt hetekben sorra jelentette be azokat az ösztönzőket, amelyekkel az elektromos autózás elterjedését akarja segíteni Magyarországon. Az önkormányzatok töltőoszlop-telepítésre már szeptember 15-e óta pályázhatnak, csütörtöktől pedig tisztán elektromos járművek vásárlásához lehet 1,5 millió forintos állami támogatást kapni. Az igyekezet nem véletlen, egyelőre messze vagyunk a korábban kitűzött céloktól. Ezek eléréséhez a mostani intézkedések ugyan adhatnak lökést, de a végső sikerhez a technológia fejlődésén túl, további direkt és indirekt ösztönzőkre, a töltőinfrastruktúra fejlesztésére és edukációra van szükség.

Csütörtöktől lehet pályázni a 1,5 millióra. Nagy szükség van az állami ösztönzőkreA KEKKH legfrissebb statisztikái szerint 1 302 zöld rendszámmal szerelt jármű fut jelenleg az ország útjain. A kormány viszont már régóta azt kommunikálja, a Jedlik Ányos Tervben szereplő várakozások alapján, hogy közel 63 ezer elektromos meghajtású jármű kerülhet a közutakra 2020-ra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái