Előfizetői tartalom

Őrült különbségek vannak a hagyományos és az elektromos autók között!

Szandányi Levente
Bár az elektromos autók pontosan ugyan úgy néznek ki, mint a belsőégésű motorral szerelt járművek és sok azonos alkatrészük is van, az igazság viszont az, hogy műszakilag hatalmas különbségek vannak közöttük. Tudtad például, hogy egy elektromotor csupán néhány alkatrészből áll, miközben akár tizenkétezres percenkénti fordulatra is képes és hol motorként, hol pedig generátorként viselkedik? És azt, hogy egy elektromos autó a magával vitt energia jelentős részét hasznosítja, miközben a hagyományos autóinkkal sokszor csak az utcát fűtjük? Érdekel hogyan növelhető egy elektromos autó hatótávolsága a mozgási energiájának felhasználásával? Cikksorozatunk első részéből minderre és még sokkal több dologra is választ kaphatsz. Kapaszkodj, indulunk!

Ismerd meg az elektromos autó legfontosabb részeit. Lassan már a csapból is az elektromos autók folynak, mást sem lehet hallani, olvasni, hogy az alternatív hajtástechnológia teljesen átalakítja a járműipart és fokozatosan kiszorítja a hagyományos, belsőégésű motorral szerelt járműveket a piacról és így a közutakról is. Ehhez képest valószínűleg a legtöbb ember nagyon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái