Előfizetői tartalom

Mennyire támogatja nagyvonalúan a kormány az elektromos autózást?

Szandányi Levente
Az elektromos autók vételára ma még magasabb, mint a belsőégésű motorral szerelt járműveké, részben ez az oka annak, hogy 2016 végén még ott tartunk, hogy az elektromos autózás elterjesztésében nagy szerepe van az állami támogatásoknak. De vajon milyen ösztönzőkkel találkozhatunk azokban az országokban, ahol érdemben akarják segíteni az elektromobilitás terjedését? Összességében hol tehették zsebre a legtöbb támogatást a vásárlók és a magyar kormány által meghirdetett, járművenkénti 1,5 millió forintos támogatás mennyire tekinthető nagyvonalúnak nemzetközi viszonylatban? Cikksorozatunk harmadik részében többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

A sorozat első részét, amelyben az elektromos autó és a belsőégésű motorral szerelt jármű közötti műszaki különbségeket, hasonlóságokat vizsgáltuk, az alábbi linkre kattintva érheted el. A második részt, ahol azt jártuk körbe, miért drágább az elektromos autó, mint a hagyományos, pedig itt olvashatod. Cikksorozatunk második részében bemutattuk, hogyha csupán...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái