Előfizetői tartalom

Hagyni kell ezt a piacot dolgozni!

2009-ben bevezették, majd úgy hagyták a magas különadókat, amelyek a hazai befektetési szolgáltatókat sújtják, a külföldieket viszont nem, ezzel viszont torzítják a piacot, amelynek csak arra lenne szüksége, hogy hagyják dolgozni. A magyar tőzsdén már zajlanak pozitív folyamatok, a következő években pedig stabilabb, nyugodtabb évek jöhetnek, több blue chippel és nagyobb forgalommal. Szécsényi Bálinttal, az Equilor vezérigazgatójával, a Budapesti Értéktőzsde korábbi alelnökével beszélgettünk.

2015 eleje óta hatalmas a rali a magyar tőzsdén, soha nem látott magasságba emelkedett a BUX, látszólag eufória van a pesti börzén, ez mégsem tükröződik a tőzsdei forgalomban. Mi ennek az oka? A nemzetközi részvénypiacokkal összhangban a BÉT-en is emelkedett a részvények árfolyama, a közkézhányaduk viszont nem. A forgalomnövekedésnek viszont két fontos feltétele van:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés