Előfizetői tartalom

Sokat nyernek a vállalatok Orbán 2017-es adócsökkentésével?

Portfolio
2017-től jelentősen csökken a vállalati nyereségadó kulcsa, ami első ránézésre jó hír a hazai tőzsdén jegyzett társaságoknak, az elmúlt évek számait tanulmányozva viszont az látszik, hogy a vállalatok a különböző adókedvezményekkel már eddig is alaposan csökkentették az adóalapjukat, így az effektív adókulcsuk jóval elmaradt a "hivatalos" adórátától. Nem is véletlen, hogy a tőzsdei cégek árfolyamai sem emelkedtek sokat a kormány tervének bejelentése után.

Nagy könnyítés 2017-től2017-ben 9 százalékos és arányos lesz a vállalati nyereségadó, ami egyaránt vonatkozik a kis- és középvállalatokra és a nagyvállalatokra, jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök még november 17-én. A lépés nem előzmények nélküli, hiszen az Orbán-kormány már 2010-ben azt tervezte, hogy 2013-tól egységesíti a 19 és 10 százalékos társasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés