Soha nem adtak még el ennyi újautót Amerikában
Üzlet

Soha nem adtak még el ennyi újautót Amerikában

Portfolio
Rekordot döntöttek tavaly az amerikai újautó-értékesítések. Az Autodata adatai szerint 2016-ban 17,55 millió járművet adtak el az Egyesült Államokban, ami 0,4 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - írja a Reuters.
A december különösen erős volt, a szezonálisan igazított, évesített adat 18,43 millió darab volt, ami 3 százalékos növekedést jelent az előző hónaphoz képest és az elemzi várakozásokat is felülmúlta, a Reuters konszenzusa szerint ugyanis 17,7 milliós értékesítést vártak a piacok. A legnagyobb amerikai autógyártók közül a GM decemberi eladásai 10 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva, a Ford 0,3 százalékkal több autót adott el, a japán Toyota értékesítései pedig 2 százalékkal emelkedtek.

Az amerikai piacon a három legnagyobb eladó, a GM, a Ford és a Toyota vezére is jó évre számít, azt várják, hogy idén a 2016-os rekordszint közelében lesznek az eladások. Az amerikai fogyasztói bizalmi adat decemberben 15 éves csúcsra emelkedett, az autóeladások pedig jó indikátorként szolgálnak a lakossági költekezés alakulására.

Az erős decemberi eladásokat az is segítette, hogy az autógyártók jelentős engedményeket adtak a járművekre, a JD Power adatai szerint járművenként 4000 dollárra jött ki átlagban, szemben az egy évvel korábbi 500 dollárral. Az akciók csökkentik az autógyártók profitabilitását, viszont a GM közlése szerint még így is nőtt az átlagos értékesítési ár, a szabadidő-terepjárók (SUV) népszerűségének köszönhetően, amelyek nagyobb súlyt képviseltek az értékesítésekben az elmúlt hónapban.

A címlapkép forrása: Shutterstock.
Katona Bence Hiventures
Vörös Tamás
Frankfurti tőzsde
HiVentures-Portfolio elso panelbeszelgetes generaciovaltas
borisjohnson
Bika
erzsébet-utalvány-cafeteria
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
Katona Bence Hiventures