Előfizetői tartalom

Megfúrhatják a bankok a nagy uniós fintechszabályozást

Portfolio
Az európai fintech cégek attól tartanak, hogy a bankok felhasználva lobbierejüket kihúzzák a méregfogát a "bankok kinyitását" célzó uniós szabályozásnak. A gyakorlatban ezt azzal érnék el, hogy a biztonságosságra hivatkozva lassítják és hátráltatják a fintech cégek banki adatokhoz való hozzáférését. Persze a másik oldalon érthető, hogy a bankok féltik az adataikat a csalásoktól és visszaélésektől.

Leginkább a kisebb fintech cégek üzleti modelljét teheti tönkre, ha a banki adatokhoz végül nem úgy férnek hozzá, ahogy az a PSD2 irányelv célkitűzésében szerepelt. A PSD2 egy uniós irányelv, amely a fizetési szolgáltatásokat hivatott szabályozni, és jelenleg az Európai Bankhatóság (EBA) dolgozik a véglegesítésén. Az irányelv több változást hoz az adatvédelem területén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés