Előfizetői tartalom

Az eddigi legnagyobb támadás jöhet a Facebook-birodalom ellen

Portfolio
Tőzsdére megy a Facebook nagy kihívója, a fiatalok egyre népszerűbb közösségi oldala, a Snapchat. A cég dinamikusan növekszik, bevétele hétszereződött tavaly, viszont hatalmas veszteségeket termel. És a menedzsment nem is ígéri, hogy valaha nyereségesek lesznek. Ettől függetlenül könnyen lehet, hogy az alkalmazás körüli nagy hype közepette sikerül eladni 3 milliárd dollárért a Snap-részvényeket. Amiből fejlesztene, bővülne a vállalat. Ennek pedig lehet, hogy a Facebook nem örül majd.

Mit tud a Snapchat?A Snapchat indulása már-már klasszikusnak mondható a Szilícium-Völgy cégei között. A Stanford Egyetem három diákja, Evan Spiegel, Bobby Murphy és Reggie Brown fejéből pattant ki az üzenetküldő alkalmazás ötlete 5 és fél évvel ezelőtt. Az alkalmazást az különböztette meg a többitől, hogy a megosztott képek csak rövid ideig voltak megtekinthetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés