Hogy lehet összehozni két hét alatt egy közel 500 milliós mobilszámlát?
Üzlet

Hogy lehet összehozni két hét alatt egy közel 500 milliós mobilszámlát?

Portfolio
A mobilozás költségei több évtized távlatában jellemzően folyamatosan csökkennek, a beszélgetésért és az adatletöltésért is egyre kevesebbet kell fizetni, ennek ellenére (vagyis hát éppen ezért) egy német férfinak sikerült egy őrült rekordot beállítania, két hét alatt 1,36 millió eurós, áfával együtt 1,6 millió eurós, vagyis közel 500 millió forintnyi mobilszámlát hozott össze.

Pedig Robert Müller nem egy geek, nem tölt le filmeket éjjel-nappal, csak éppen nem figyelt oda a legutóbbi tarifaváltásnál. A 42 éves speyeri lakos még 2000-ben kötött mobilszerződést, akkoriban a szolgáltatójánál még 5,12 euróba került egy megabájtnyi adat, de ez Müller urat nem nagyon zavarta, mivel a Nokia 6210-esével egyébként sem internetezett, csupán telefonálásra használta, amiért havonta nagyjából 15 eurót fizetett.

Tavaly decemberben azonban Müller úr úgy gondolta, itt az idő tarifát váltani, és a szolgáltatójánál új szerződést kötött, ami a korábbinál jóval kedvezőbb feltételeket nyújtott. Mivel azonban továbbra is a 6210-es Nokiájával telefonált, az új SIM-kártyát nem a telefonjába tette, hanem egy stickbe helyezve a laptopján keresztül használta, így nézett filmeket. Nem is keveset, hiszen 316 gigabájtnyi adatforgalmat generált.

Ezzel még mindig nem lett volna semmi baj, csakhogy Müller úr elfelejtette aktiválni az új kártyáját, így az adatforgalom után még mindig a régi tarifa alapján, vagyis megabájtonként több mint 5 eurót fizetett, így jött ki a közel 1,6 millió eurós számla. A történet azonban happy enddel végződött, az O2 a gigantikus összeget jóváírta az ügyfélnek.

(Bild)

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary
autolipufogoooo
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
gyar
gyár190920
klimakiller
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP