Előfizetői tartalom

A KELER is csatlakozott az európai elszámolási-rendszerhez

Portfolio
Mostantól a KELER Zrt. is az egységes európai értékpapír-elszámolási rendszer (a Target2-Securities - T2S) résztvevője. A csatlakozásra a nemzetközi projekt negyedik csatlakozási hullámának tagjaként került sor, a február 3-5. közötti átállási feladatok sikeres végrehajtását követően. A T2S célja, hogy az európai elszámolási rendszerek egységesítésével biztonságosabbá és gazdaságosabbá tegye az értékpapír-tranzakciók lebonyolítását - olvasható a KELER közleményében.

Az Európai Központi Bank (EKB) azért hozta létre a T2S platformot, hogy harmonizálja az európai elszámolási rendszereket, valamint egységesítse és ezáltal hatékonyabbá és biztonságosabbá tegye az értékpapír-tranzakciók lebonyolítását. A rendszer - a több éves előkészületeket követően - 2015 júniusban kezdte meg működését, amelyhez Európa értéktárai és jegybankjai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés