Előfizetői tartalom

Ilyen lenne Trump napelemes fala

Portfolio
Úgy tűnik, Donald Trump ragaszkodik ahhoz a kampányígéretéhez, hogy több mint 3000 kilométeres falat vagy kettős kerítést telepít a mexikói-amerikai határra. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke január 25-én aláírta a fal felépítéséről szóló rendeletét, és kijelentette, hogy a terv kivitelezéséhez haladéktalanul hozzákezdenek. Ennek apropóján a Financial Times lazára vett hangvételű cikkében eljátszott a gondolattal, mi lenne akkor, ha az USA napelemekkel borítaná be a fal teljes hasznos felületét.

Egyelőre nem tudni, milyen forrásből fogja finanszírozni Donald Trump, az USA frissen hivatalba lépett elnöke a mexikói határra az illegális bevándorlás, a bűnözés és a drogcsempészet elleni védekezésül beígért falat, az azonban biztos, hogy a becsült költség már az első kapavágás előtt a duplájára ugrott. Ugyanis míg Trump választási kampányában még azt mondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés