Előfizetői tartalom

Az egész világ szélerőművet épít, csak Magyarország nem

Kovács Ádám
Globális témává vált a károsanyag kibocsátás csökkentése az utóbbi években, így egyre népszerűbb a szélenergia a világban. Tavaly is jelentősen nőtt a kapacitás a világban, Magyarországon viszont nem, hiszen nálunk egy szélerőmű sem épült az idén, ami nem is véletlen, mivel egy tavalyi jogszabály-módosítás miatt gyakorlatilag lehetetlen szélerőműveket építeni az országban.

2016-ban világszerte 56 gigawattnyi új szélenergia-kapacitás állt termelésbe, a teljes globális szélerőművi kapacitás pedig az év végére megközelítette a 487 gigawattot. Az előző éves adatok tükrében kisebb megtorpanás látszik, hisz 2015-ben több mint 63 gigawattnyi új kapacitást kapcsoltak hálózatra a világon. Az elmúlt 15 évben gyakorlatilag nem volt olyan év, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés