Üzlet

Milliárdokért vásárolja fel a japán tech-cég a Fortresst

Portfolio
A japán internet és telekommunikációs óriás, a SoftBank bejelentette, hogy 3,3 milliárd dollárt adna készpénzben az amerikai magántőke és befektetési alapkezelő Fortress Investment Groupért - írja a CNBC.
A SoftBanknál nem ez az első eset, hogy cégfelvásárlásokat hajt végre, tavaly az ARM chipgyártó vállalatot vette meg 32 milliárd dollárért. Egyes szakértők szerint a Fortress felvásárlásával befektetési szakértelmet építenének ki a cégen belül, ami jól jön a nemrég a szaúdiakkal karöltve elindított, 100 milliárd dollárosra hizlalt technológiai befektetési alaphoz is.

Donald Trump decemberben jelentette be, hogy megállapodtak a SoftBankkal 50 milliárd dollár értékű befektetésről az USA-ban, amivel 50 ezer munkahelyet hoznának létre. Egyes hírek szerint a befektetés a 100 milliárd dolláros technológiai alapból jönne.

A SoftBank hivatalosan még nem erősítette meg, hogy a Fortressnek lesz-e szerepe a gigantikus technológiai alapban, de annyit elárultak, hogy az amerikai alapkezelőt nem az alap, hanem a cégóriás saját pénzéből vennék meg.

A tavaly szeptember végi adatok szerint a Fortress több mint 70 milliárd dollárnyi vagyont kezel, az alapkezelőnek magántőkés, hedge fundos és ingatlanos érdekeltségei is vannak. Japánban is jelen van az amerikai befektetési cég, mivel a Lehman 2008-as bedőlését követően ők vették át a bank által tulajdonolt japán hoteleket.

A megállapodás értelmében a Fortress részvényesei 8,08 dollárt kapnak részvényenként, ami a február 13-ai záróárhoz képest 38,6%-os prémiumot jelent.

Milliárdokért vásárolja fel a japán tech-cég a Fortresst
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ferrari_getty_editorial