Előfizetői tartalom

Okos épületek: ebben is a mezőny végén kullog Magyarország

Portfolio
Jelenleg egyetlen európai uniós tagállam sem tekinthető teljes mértékben felkészültnek az okos épületek jelentette előnyök kiaknázására - áll a brüsszeli székhelyű BPIE (Buildings Performance Institute Europe) kutatóintézet jelentésében ("Készen áll-e Európa az okos épületek forradalmára?"). Az egyes országok ugyanakkor jelentősen eltérő képet mutatnak: míg több állam érdemi előrelépést tudott elérni az egyes részterületeken, mások - így Magyarország is - igencsak lassan kapcsolnak.

A BPIE több aspektusból is vizsgálta a kérdést, miszerint mennyire tekinthető felkészültnek az Európai Unió az okos épületek térnyerésére, magyarán: milyen eredményeket tudnak felmutatni az egyes tagállamok az okos (és egyéb kapcsolódó) technológiák támogatása és elterjedtsége terén. A vizsgált szempontok között található például az épületállomány külső szigetelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés