Elindult a bankok PayPal-gyilkos appja
Üzlet

Elindult a bankok PayPal-gyilkos appja

Portfolio
A Bank of America bejelentette, hogy az ügyfeleinél már teljes funkcionalitással működik a Zelle, 19 nagy amerikai bank közös fejlesztésű pénzküldő appja, amely a PayPal Venmo nevű alkalmazásának lesz a legnagyobb versenytársa.
A Bank of America lett az első, de messze nem az utolsó az amerikai nagybankok közül, amelyik teljes körűen bevezetette ügyfeleinél a Zelle nevű személyek közötti (P2P) pénzküldő szolgáltatást. A 19 bank között szerepel a Bank of America mellett többek között a Citigroup, a JP Morgan Chase és a Wells Fargo is.

A bankok rendszereihez közvetlenül kapcsolódó fizetési appot elsősorban az az igény hívta életre, hogy a PayPal személyek közötti pénzküldő szolgáltatását, a Venmót tömegek használják az USA-ban, a bankok pedig ezt nem nézték jó szemmel. Tavaly a Venmo felhasználók 17,6 milliárd dollárnyi tranzakciót bonyolítottak egymás között, ami 135 százalékos éves növekedésnek felel meg.

De minek váltana egy venmós a Zelle-re? Amikor valaki pénzt küld egy Venmo felhasználónak, akkor az egyenlegén szinte azonnal szerepel a kapott összeg, viszont ha ezt el is akarja költeni, akkor napokig is eltarthat, amíg a banki számlájára kerül a pénz. Ezzel szemben a Zelle-ben ugyanígy perceken belül megkapott egyenleget egyből el is lehet költeni.

Mindez azt jelenti, hogy bár a Venmót sokan és szívesen használják, a szinte teljesen ugyanolyan funkcionalitásokkal bíró Zelle előnye ebben rejlik, így nem lepődnénk meg, ha idővel a Zelle - amely egyébként a tervek szerint kb. az év közepétől lesz elérhető a többi banknál - legyőzné a Venmót.

Elindult a bankok PayPal-gyilkos appja
Benzinkút
hősök tere_getty
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Benzinkút
Olvasta már? Olcsóbb lett a benzin