Előfizetői tartalom

Nyerésre áll a napenergia a szénnel szemben

Portfolio
Nagy visszhangot keltett a választásokra készülő Ausztráliában a megújuló energiaforrások jövőbeli szerepéről folyó vita. A szövetségi kormányzat miniszterelnöke, Malcolm Turnbull szerint az államok túlságosan ambiciózus megújuló-célokat tűztek ki maguk elé, ezért egyértelműen a földgáz és szén mellett foglalt állást egyebek mellett a termelés költségeire és munkaerőhatásokra hivatkozva. A tények azonban nem támasztják alá szavait, a világszerte egyre nagyobb számban épülő és Ausztráliában is telepíteni tervezett úgynevezett koncentrált napelem technológia kapacitások gyakorlatilag minden fronton versenyképesek a fosszilis termeléssel.

Trumpi útonAz ausztrál miniszterelnök fellépése a fosszilis energiaforrások mellett feltűnően rímel az utóbbi időszak több más ország politikai vezetőinek megnyilatkozásaira, elég csak Donald Trump energiapolitikájára gondolni. Turnbull szerint a szén és a gáz mellett szól, hogy az ausztrál családoknak megfizethető, megbízható és biztonságos energiára van szükségük....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái