Előfizetői tartalom

Egymillió magyar autóba kerülhetett olyan alkatrész, amely súlyos biztonsági kockázatot jelent

Portfolio
Több százezer magyarországi autóból hiányozhatnak a légzsákok és az azokat kiegészítő legfontosabb közlekedésbiztonsági, utast védő berendezések, valamint további egymillió személygépjárműbe kerülhettek nem megfelelően működő, ellenőrizetlen forrásból származó manipulált biztonsági elemek, amelyek rendkívül súlyos biztonsági kockázatokat rejtenek - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az illegális, szakszerűtlenül javító szervizek leginkább a légzsákot és az egyéb biztonsági rendszert működtető elektronikát mellőzik az autók javításakor, mivel ezeknek az ára magas. A használt autók egy része ilyen helyreállítás után kerül az új tulajdonoshoz, aki viszont nem tud ezeknek az eszközöknek a hiányáról vagy éppen működésképtelenségéről....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés