Előfizetői tartalom

Nyomtalanul eltűnt közel 200 ezer új autó Magyarországról?

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) nemrég tette közzé éves jelentését, amelyből többek között az is kiderült, hogy Magyarországon közel 729 ezer autót gyártottak az előzetes becslések szerint 2016-ban. Ez a szám viszont több százezerrel meghaladta a 2015-ös értéket, amely akkora eltérést jelent, hogy az igazság nyomába eredtünk, mi történhetett.

Azért, hogy kiderítsük, hány autót gyártottak Magyarországon tavaly, megkerestük a Suzukit és a Mercedest, hogy árulják el a számaikat, az Audi már korábban publikálta a 2016-os gyártási adatait. A válaszokból, illetve a hivatalos adatokból az alábbiak derültek ki a hazai termelésre vonatkozóan:SuzukiA Suzuki-gyár jó évet zárt, 211 ezer autót állítottak elő Esztergomban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés