Előfizetői tartalom

Videón a sziget, amelyet a Tesla éjjel is működő napelemei borítanak

Portfolio
Elektromos autóiról ismeri mindenki a Teslát, de van egy kevéssé szem előtt lévő tevékenysége is a cégnek. Elon Musk másik cége, a napenergiával foglalkozó SolarCity novembertől már hivatalosan is a Tesla alá tartozik, így most az autógyártót érte a megtiszteltetés, hogy egy impozáns projektet jelentsen be.

A tervek szerint egy egész szigetet látna el árammal Hawaii-n a Tesla. 54 978 darab napelemet telepítene Kauai szigetére, 13 MW kapacitással, valamint 272 darab nagy ipari akkumulátort adna hozzá, ami éjszaka tárolni tudná a nappal megtermelt áramot. Így teljes mértékben átállva a tiszta energiára a napfényes szigeten.A SolarCity A kaliforniai székhelyű napenergia-céget tíz évvel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés