Előfizetői tartalom

Egy pénznyelő, mégis 30 százalékot lehetett vele keresni pár nap alatt

Portfolio
Alig várták a befektetők, hogy Snapchat-részvényeket vásárolhassanak. Legalábbis az első két kereskedési nap alapján úgy tűnt. Nagy emelkedéssel debütált a tőzsdén a Snap és hirtelen a világ nyolcadik legnagyobb technológiai cégévé lépett elő piaci kapitalizáció alapján. Bár azóta volt egy nagyobb korrekció, még mindig bőven 30 százalék felett lehetett keresni az IPO-n. Mindezt úgy, hogy nem elég, hogy tavaly félmilliárdos vesztesége volt a vállalatnak, a menedzsment szerint nem is biztos, hogy valaha nyereséges lesz. De legalább már van ötletük, hogy hogyan csinálhatnának pénzt. A gond az, hogy ez a módszer nem csak nekik jutott eszükbe.

Nehéz nem lufinak látni a Snapchatet. A fiatalok körében népszerű okostelefonos alkalmazást működtető cég, a Snap Inc. múlt héten hatalmas szárnyalással debütált a tőzsdén. Úgy is, hogy az első két napi száguldás után volt egy nagyobb korrekció, a kibocsátási árhoz képest még mindig több mint 30 százalékot emelkedett az árfolyam. 24 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés