Előfizetői tartalom

Eladták az Opelt - Nagyon résen kell lennie Magyarországnak

Annak érdekében, hogy ne gördítsenek akadályokat az Opel megvásárlása elé, a PSA-csoport menedzsmentje egy sor ígéretet tett Németország és Nagy-Britannia vezető politikusainak és szakszervezeti vezetőinek arra vonatkozóan, hogy nem lesznek gyárbezárások és nem szűnnek meg munkahelyek a közeljövőben. Ugyanakkor a felvásárlást követően olyan tervekre is fény derült, amelyeket aligha lehet majd megvalósítani a felesleges gyártókapacitások leépítése és a működési költségek csökkentése nélkül. Ezért úgy tűnik, közép- és hosszútávon lehetnek nagy vesztesei is az Opel eladásának.

A legerősebb országok fontos ígéreteket harcoltak kiA General Motors elhúzódó tárgyalások után 2,2 milliárd euróért értékesítette európai leányát, az Opelt, amely 1999 óta veszteséges volt. A vevő a francia PSA-csoport volt, amely vállalta, hogy tiszteletben tartja a munkahelyek és üzemek megőrzéséről, és a beruházások folytatásáról szóló szerződéseket és megállapodásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés