Üzlet

Sokkolta a tudósokat Trump embere

Portfolio
Élénk visszhangot váltott ki tudományos körökben az USA kormányzati környezetvédelmi szervét vezető Scott Pruitt kijelentése, aki szerint a szén-dioxid-kibocsátás nem járul hozzá jelentősen a klímaváltozáshoz.
Tudósok, környezetvédők és demokrata politikusok egyaránt erőteljesen kritizálták az EPA (Environmental Protection Agency) vezetőjének kijelentését.
"Azt hiszem roppant nehéz pontosan felmérni az emberi aktivitás klímára gyakorolt hatásait, és óriási nézeteltérés van ennek a hatásnak a mértékét illetően, én pedig nem értek egyet azzal, hogy a globális felmelegedés elsődleges okozója lenne" - mondta a CNBC-nek, hozzátéve, hogy további tanulmányokra lenne szükség szén-dioxid-kibocsátás globális felmelegedésre gyakorolt hatásának felméréséhez.

Scott Pruitt közismerten a fosszilis energiaforrások híve, azonban mostani kijelentése már csak azért is átlépte az ingerküszöböt, mert szembemegy egyebek mellett az általa vezetettEPA, a NASA, valamint a Nemzeti Éghajlati Adatközpont következtetéseivel is. A demokrata ellenzék kapva kapott az alkalmon, jelezve, hogy a világ klímaváltozást kutató tudományos közösségének 97 százaléka szerint a jelenség az emberi tevékenységnek tulajdonítható.

A Szenátus Klíma Akció Munkacsoportjának társelnöke, Brian Schatz túlzónak és felelőtlennek titulálta Pruitt szavait. "Bárki, aki tagadja a több mint százéves alapvető tudományos kutatások és tényeket, az alkalmatlan a kormányzati környezetvédelmi hivatal vezetésére" - fogalmazott, egyúttal felszólította a Szenátust, hogy szálljon szembe Scott Pruittal és veszélyes nézeteivel. Gina McCarthy, az EPA korábbi vezetője úgy fogalmazott: "A tudomány világa a gyakorlati bizonyítékokról, nem pedig a hiedelmekről szól. Az éghajlatváltozás kapcsán pedig a bizonyítékok robusztusak és lehengerlően meggyőzőek; a tétlenség ára elfogadhatatlanul magas."
Krones
szijjarto1119
Áder János köztársasági elnök (b), Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b4) és Chikán Attila vezérigazgató MTI/Bruzák Noémi
Brexit_kiszivargott_brit terv_1500
U.S. President Donald Trump looks on as his nominee for the chairman of the Federal Reserve Jerome Powell
shutterstock_611533595
BET
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Kereskedés a Portfolio Online Tőzsdén. Hasznos praktikák.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Krones