Keresztbe tett az EU a nagy tőzsdefúziónak
Üzlet

Keresztbe tett az EU a nagy tőzsdefúziónak

Portfolio
Korábban írtunk róla, hogy a német tőzsde az aggályok ellenére próbálja felvásárolni a londoni tőzsdét, ezzel megvalósítva egy óriás tőzsdefúziót, most azonban rossz hírek érkeztek az Európai Bizottság felől.
Az Európai Unió szabályozói végső csapást mértek a potenciális felvásárlásra, így mégsem jöhet létre az óriástőzsde - írja a Bloomberg.

A két tőzsde 2000 óta ötször próbált egyesülni, azonban ez utolsó alkalommal sem sikerült. Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős európai biztos azzal indokolta a döntést, hogy az összeolvadás egy monopóliumot teremtett volna a kötvénypiacon és a felek nem tudták meggyőzni Brüsszelt arról, hogy a piaci verseny nem sérülne.

Az ügy hátteréről

A Reuters tudósítása szerint Carsten Kengeter Londonban arról beszélt, hogy tovább munkálkodik azon, hogy megvalósuljon az óriási tőzsdefúzió. A német tőzsde vezetője szerint április 3-ig eldőlhet, hogy az Európai Bizottság jóváhagyja-e a fúziót, vagy nem.

A 26 milliárd eurós tőzsdefúzió elé az Európai Bizottság versenyjogi aggályokra hivatkozva gördített akadályt. Az Európai Bizottság már korábban jelezte, hogy az összeolvadás komoly hatással lenne az európai kötvénypiacra, így felszólították az LSE-t, hogy értékesítse az MTS nevezetű kötvénykereskedési platformjának a 60 százalékát annak érdekében, hogy megfeleljenek a versenyjogi szabályoknak.

Az LSE, amely egyébként korábban már hasonló aggályok miatt beleegyezett a klíring üzletágának az eladásába méltánytalannak jellemezte a kérést, mondván, hogy Európa egyik legnagyobb kötvénykereskedési platformjáról van szó, így a tranzakciót több ország versenyjogi hatóságának is jóvá kellene hagynia.

A címlapkép forrása: Shutterstock
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street index tőzsde