Előfizetői tartalom

Mit gondolnak az elemzők a nagy Mol-sztoriról?

Portfolio
Nagy Mol-részvénycsomagot adott el a társaság egyik nagytulajdonosa, a CEZ. A cseh energetikai vállalat a közel 7 százaléknyi Mol-részvénycsomagját 7,5 százalékos diszkonton értékesítette. A lépés önmagában nem, inkább csak az időzítése volt meglepetés elemzői vélemények szerint, amellyel egy jelentős bizonytalansági tényező kerülhet ki a Mol-részvény megítéléséből. A részvény-tranzakció kapcsán összegyűjtöttük az elemzői véleményeket.

Harcsa Norbert, Ipopema A CEZ döntése nem, az időzítése azonban némileg meglepőnek mondható - mutatott rá Harcsa Norbert, aki arra számított, hogy a cseh társaság ezzel megvárja a kötvény lejáratát, és július-augusztus körül lép. A CEZ negyedik negyedéves gyorsjelentése ugyanis már előre jelezte a Mol-részvényekből idén várhatóan befolyó összeget. A CEZ 109 százalékon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés