Előfizetői tartalom

Egy ábrán a világ legerősebb hadseregei

Portfolio
Ugyan már több mint 72 éve nem volt rá példa, hogy két globális nagyhatalom egymásnak feszült volna a csatatéren, de a világ országai továbbra is évi több száz milliárd dollárt költenek fegyverkezésre. Ennek kapcsán a Global Firepower megalkotta a Power Indexet, mely a világ országait rangsorolja a hadseregük erőssége alapján.

A lista összeállításakor miden ország haderejét több mint 50 faktor segítségével értékelték. A nyilvánvalóakon kívül (mekkora a hadra fogható lakosság, mennyi és milyen fejlett repülő, tank, és hadihajó áll rendelkezésre) olyan nézőpontokat is figyelembe vettek, amelyek egy valós katonai konfliktusban is befolyásolhatják egy háború kimenetelét. Például, hogy mekkorák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés