Előfizetői tartalom

Sosem látott szinten a német megújulóenergia-termelés

Portfolio
Csúcsot döntött a megújuló energia Németországban; korábban még soha nem termeltek megújuló energiaforrásokból annyi villamos energiát Európa legnagyobb gazdaságában, mint idén márciusban. A villamos energia ellátás több mint 41 százalékát, mintegy 19,5 terawattórát megújuló energiaforrásokból biztosították, miközben az atomerőművek részaránya valószínűleg az 1970-es évek óta nem látott mélypontra eshetett.

A rekord elsősorban a nap- és szélenergia alapú áramtermelésnek köszönhető, a két forrásból összesen 12,5 terawattóra villamos energiát állítottak elő. Ezzel együtt a két megújuló korábban már produkált erősebb hónapot is; a napenergia alapú áramtermelés 2015 júliusában 5,5 terawattórán tetőzött, míg a szélenergia szintén 2015 decemberében érte el az eddigi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés