Előfizetői tartalom

Kibékül a kormány a napenergiával?

MTI
Portfolio
A kormány legfontosabb célja a hazai energiaellátás biztosítása kapcsán, hogy az ország ne szoruljon importra és hogy Magyarország saját maga tudja előállítani a szükséges áramot - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A kormány álláspontja az, hogy a hazai villamos energia termelés 50 százalékban nukleáris energiából valósuljon meg, a másik 50 százalékot azonban zöld energiaforrásokból, elsősorban napenergiából kell biztosítani - ismertette az energiafüggetlenségre vonatkozó kormányzati célkitűzést. Míg szavai szerint például a szélenergia lehetséges szerepét illetően vita van, a napenergia szerepéről egyfajta konszenzus tapasztalható, a napelemek esetében nagyjából rendezett viszonyok vannak.

Kibékül a kormány a napenergiával?A megújuló energiaforrások, illetve a napenergia lehetséges jövőbeli szerepéről szóló kijelentésekkel a miniszter kis kiegészítéssel gyakorlatilag megismételte az előző héten Pakson általa mondottakat. Ez azért fontos, mert ezzel biztossá vált, hogy nem nyelvbotlásról vagy elírásról van szó, és úgy tűnik, a kormány valóban jelentős...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái