Előfizetői tartalom

Nemhogy nem csökken, még nőhet is az orosz gáztól való függőségünk

Portfolio
Az Északi Áramlat földgázvezeték továbbfejlesztése növelni fogja Oroszország részesedését az európai piacon - állítja Alexei Miller, az állami energiavállalat vezérigazgatója. A Gazprom-vezér szerint ezt a Katar és az Egyesült Államok részéről tapasztalható erősödő LNG-kínálat sem fogja megakadályozni, az Ukrajna irányába vezető energiaexport ugyanakkor jelentősen visszaesik majd. Miller nem tett említést arról, hogy mindez hogyan érinti majd a közép-európai régió gázellátását.

Nőhet az orosz gáztól való európai függőségA társaság 2016-ben rekord mennyiségű, 179 milliárd köbméter földgázt értékesített Európában, részben a rendkívül hideg tél, részben a nyomott olajárakkal együtt pangó gázáraknak is betudhatóan. Idén a Gazprom várakozásai szerint ez 10 százalékkaltovább emelkedhet, ezáltal várhatóan a társaság piaci részaránya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés