Előfizetői tartalom

Vihar előtti csend? - 10 éve nem volt ilyen nyugalom a világban

Portfolio
A hétvégén elnökválasztást tartottak Franciaországban, ahol Emmanuel Macron és Marine Le Pen jutott az elnökválasztás 2. fordulójába. Ha minden így marad, szinte biztosan Emmanuel Macron lesz a következő francia köztársasági elnök, ennek pedig igencsak megörültek a befektetők, a francia tőzsde 9 éves csúcsra ugrott, Amerikában naponta emelkednek történelmi magasságokba a részvényindexek, miközben a volatilitás meredeken csökken. Ezt az utóbbit méri a félelemindexként is emlegetett VIX, mely értéke közel 10 éves mélypontra esett.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, a kockázatos eszközöket, így a részvényeket venni kezdték a befektetők, a francia CAC 40 értéke például több mint 4 százalékot emelkedett, míg az amerikai Nasdaq értéke új csúcsot döntött, a jó hangulatban pedig a piacok várható volatilitására vonatkozó várakozások tovább estek. Ezt az utóbbit méri a VIX-index, mely értéke tegnap 25 százalékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés