OneCoin: 18 értékesítőt tartóztattak le csalás miatt Indiában
Üzlet

OneCoin: 18 értékesítőt tartóztattak le csalás miatt Indiában

Portfolio
Eddig 18 főt tartóztattak le a rendőrök Indiában csalás gyanújával, akik OneCoint adtak el készpénzért. Ez ugyanaz az állítólagos kriptopénz, amelyet Magyarországon is aktívan értékesítenek. Az indiaitól független esemény, hogy a thai jegybank figyelmeztetést adott ki a OneCoinnal kapcsolatban, és közölték, hogy a rendőrség pénzügyi bűnüldözési osztálya nyomozást folytat a OneCoinnál.
18 főt tartóztatott le csalás gyanújával a navi mumbai-i rendőrség múlt vasárnap egy 400 fő előtt tartott rendezvényen, ahol a befektetőknek azt mondták, hogy hatalmas hozamot realizálhatnak 2018 decemberében, ha OneCoinba fektetnek. A rendőrségi nyomozás szerint a vállalatnak nincs bejegyzett irodája vagy számlája Indiában, és nincs engedélye a helyi jegybanktól sem befektetés értékesítésére. A befektetőktől csak készpénzt fogadtak el, cserébe pedig egy jelszót adtak a OneCoin website-ra, ahol a befektetők megnézhetik, mennyi OneCoint kaptak a pénzükért.

Az értékesítők azt mondták, hogy minél több ember teszi a pénzét OneCoinba az MLM rendszeren keresztül, annál többet ér majd az ő befektetésük is. Azt ígérték, a befektetésüket majd 2018 decemberében lesz kivehető, addig csak nézzék végig, hogy gyarapodik a befektetésük.

A rendőrség részéről nyilatkozó Hemant Nagrale az ügy kapcsán úgy fogalmazott:

Ha nem cselekedtünk volna, akkor jövőre a panaszok tömkelegével kellett volna szembenéznünk, amikor a befektetők rájönnek, hogy átverték őket.

A rendőrség további négy magánszemélyt keres, akik a nyomozás szerint a OneCoinnál vezető pozícióiban dolgoznak. Az eddigi információk alapján a 18 letartóztatott személy által gyűjtött pénz négy cég számláira ment, egyik sem OneCoin néven működik. A rendőrség ezeknek a számláknak a befagyasztásán dolgozik, mint fogalmaztak, hatalmas összegeket találtak rajtuk, közel 3 millió dollárnyi rúpiát. Az új befektetőktől 11 900 rúpiát (kb. 53 ezer forintot) gyűjtöttek fejenként. A nyomozás szerint a vádlottak legalább egy másik ilyen eseményt tartottak már Navi Mumbai-ban.

A helyi beszámolók szerint a rendőrök civil ruhában érkeztek a rendezvényre, majd amikor elegendő bizonyítékot gyűjtöttek, letartóztatták az értékesítőket. Ezután a közönséget visszaültették, és elmagyarázták nekik, hogy miért számít ez a befektetés csalásnak.

Az indiai eseményektől függetlenül Thaiföldön a helyi jegybank figyelmeztetést adott ki a OneCoinnal kapcsolatban, és közölték azt is, hogy a pénzügy bűnüldözési osztály nyomozást folytat a Onecoinnál.

A OneCoint Magyarországon is aktívan értékesítik, pedig egyre több országban lép fel agresszíven a pénzügyi felügyelet és a rendőrség az állítólagos kriptopénzzel szemben. Ezekről alábbi két cikkünkben írtunk:
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
GettyImages-1180027214
erdogan
wells fargo
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Frankfurti tőzsde