OneCoin: 18 értékesítőt tartóztattak le csalás miatt Indiában
Üzlet

OneCoin: 18 értékesítőt tartóztattak le csalás miatt Indiában

Portfolio
Eddig 18 főt tartóztattak le a rendőrök Indiában csalás gyanújával, akik OneCoint adtak el készpénzért. Ez ugyanaz az állítólagos kriptopénz, amelyet Magyarországon is aktívan értékesítenek. Az indiaitól független esemény, hogy a thai jegybank figyelmeztetést adott ki a OneCoinnal kapcsolatban, és közölték, hogy a rendőrség pénzügyi bűnüldözési osztálya nyomozást folytat a OneCoinnál.
18 főt tartóztatott le csalás gyanújával a navi mumbai-i rendőrség múlt vasárnap egy 400 fő előtt tartott rendezvényen, ahol a befektetőknek azt mondták, hogy hatalmas hozamot realizálhatnak 2018 decemberében, ha OneCoinba fektetnek. A rendőrségi nyomozás szerint a vállalatnak nincs bejegyzett irodája vagy számlája Indiában, és nincs engedélye a helyi jegybanktól sem befektetés értékesítésére. A befektetőktől csak készpénzt fogadtak el, cserébe pedig egy jelszót adtak a OneCoin website-ra, ahol a befektetők megnézhetik, mennyi OneCoint kaptak a pénzükért.

Az értékesítők azt mondták, hogy minél több ember teszi a pénzét OneCoinba az MLM rendszeren keresztül, annál többet ér majd az ő befektetésük is. Azt ígérték, a befektetésüket majd 2018 decemberében lesz kivehető, addig csak nézzék végig, hogy gyarapodik a befektetésük.

A rendőrség részéről nyilatkozó Hemant Nagrale az ügy kapcsán úgy fogalmazott:

Ha nem cselekedtünk volna, akkor jövőre a panaszok tömkelegével kellett volna szembenéznünk, amikor a befektetők rájönnek, hogy átverték őket.

A rendőrség további négy magánszemélyt keres, akik a nyomozás szerint a OneCoinnál vezető pozícióiban dolgoznak. Az eddigi információk alapján a 18 letartóztatott személy által gyűjtött pénz négy cég számláira ment, egyik sem OneCoin néven működik. A rendőrség ezeknek a számláknak a befagyasztásán dolgozik, mint fogalmaztak, hatalmas összegeket találtak rajtuk, közel 3 millió dollárnyi rúpiát. Az új befektetőktől 11 900 rúpiát (kb. 53 ezer forintot) gyűjtöttek fejenként. A nyomozás szerint a vádlottak legalább egy másik ilyen eseményt tartottak már Navi Mumbai-ban.

A helyi beszámolók szerint a rendőrök civil ruhában érkeztek a rendezvényre, majd amikor elegendő bizonyítékot gyűjtöttek, letartóztatták az értékesítőket. Ezután a közönséget visszaültették, és elmagyarázták nekik, hogy miért számít ez a befektetés csalásnak.

Az indiai eseményektől függetlenül Thaiföldön a helyi jegybank figyelmeztetést adott ki a OneCoinnal kapcsolatban, és közölték azt is, hogy a pénzügy bűnüldözési osztály nyomozást folytat a Onecoinnál.

A OneCoint Magyarországon is aktívan értékesítik, pedig egyre több országban lép fel agresszíven a pénzügyi felügyelet és a rendőrség az állítólagos kriptopénzzel szemben. Ezekről alábbi két cikkünkben írtunk:
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
GettyImages-1167008922
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Alteo klub