Üzlet

Nagy fejlesztésbe vág a VW - Erről tárgyalnak a Gazprommal

Portfolio
A Volkswagen csoport tárgyalásokat folytat az Exxon Mobil és a Gazprom energetikai óriásokkal egy, a földgáz üzemű járművek fejlesztését célzó együttműködés kialakításáról - nyilatkozta Matthias Müller, a VW vezérigazgatója az osztrák közszolgálati ORF-nek.
A VW-vezér szavai szerint jelenleg a következő, legalább 10-20 éves átmeneti periódust meghatározó keretek, illetve megoldások kialakításán dolgoznak. A legnagyobb európai autógyártó jelentős energiákat mozgosít az elektromos autók és az üzemanyag-takarékos technológiák fejlesztése érdekében azért, hogy csökkentse szén-dioxid-kibocsátását, és hogy túljusson végre a dízel-emissziós botrányon.

Kérdésre válaszolva Müller megismételte, nem támogatja, hogy a dízelbotrányban érintett európai ügyfelek valamilyen kártérítésben részesüljenek. Az Egyesült Államokban a társaság dollármilliárdos nagyságrendben fizetett büntetéseket és kompenzációt, mióta 2015 szeptemberében beismerte, hogy manipulálta a szövetségi dízel-emissziós teszteket.

Ami a társaság egyéb terveit illeti, a Reuters az előző héten számolt be arról, hogy a VW az olasz Ducati motorkerékpár-gyártó eladását mérlegeli. Egy másik osztrák médiumnak, a Kurier című napilapnak nyilatkozva Müller kitért a Ducati további sorsát firtató kérdés elől, mondván, egy a VW-hoz hasonló nagyvállalatnak időről időre át kell tekintenie portfólióját és ez időnként akvizíciókkal és eladásokkal is járhat.
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
olajfinomiot