Előfizetői tartalom

Paks 2: Elárulták, hogyan szállhatnak be a magyar cégek

Portfolio
A kivitelezés csúcsidőszakában, 2021-2022 időszakában 8000-8500 szakember dolgozhat majd a Paks 2 építési területén, a szakértői létszám pedig elérheti az ezer főt - mondta bemutatkozó sajtótájékoztatóján a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter. Süli János szerint a projekt közvetetten is óriási lehetőségeket kínál a térség szolgáltató szektorának, a vendéglátóegységektől a kereskedelemben dolgozókig. A következő időszakban egy, a magyar vállalkozások szakmai felkészítését támogató szisztémát is kidolgoznak majd szavai szerint. Az orosz hitelt lehívják, de kedvezőbb piaci feltételekre tekintettel várhatóan refinanszírozzák majd. A Paks 2 projekt beszállítói és egyéb üzleti lehetőségeiről a Portfolio május 16-ai konferenciájának résztvevői első kézből kaphatnak információkat.

Paks 2: Elárulták, hogyan szállhatnak be a magyar cégekA kapcsolódó engedélyek megszerzését követően, már a kivitelezési munkák előtt megkezdődik a szükséges infrastartuktúra - így egyebek mellett raktárak, kiszolgáló műhelyek és utak - kialakítása az atomerőművi kapaitás-fenntartási projektben - hangsúlyozta Süli János. A közeljövő fő kihívását a műszaki tervek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés