Előfizetői tartalom

Megtolta a CEZ-t a Mol-ügylet

Portfolio
Az elemzői várakozásokat meghaladó első negyedéves eredményeket tett közzé a CEZ cseh villamos energia ipari nagyvállalat, és emelte 2017-re vonatkozó profitvárakozásait is. A Mol-részvények április eleji értékesítéséből összességében 4,5 milliárd korona bevétele származott a társaságnak, ami közel esik a korábban a CEZ által valószínűsített sáv felső végéhez.

A CEZ nettó eredménye 12 százalékkal csökkent 2017 első negyedévében az egy évvel korábbihoz képest, a mintegy 8,8 milliárd koronás eredmény azonban jóval kedvezőbb, mint a Reuters elemzői konszenzusa által prognosztizált 6,6 milliárd korona közeli szám. Az árbevétel a negyedév során ugyancsak a várakozások fölött alakult és 2 százalékkal emelkedett, azonban a EBITDA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés