Előfizetői tartalom

Magyar példára hivatkozva erősítené az állami kontrollt Szlovákia

Portfolio
Egyetlen nagy állami energiaholdingba terelné stratégiailag kulcsfontosságú energiaipari érdekeltségeit Szlovákia, emellett újabb eszközök vásárlásával is növelné az energiaszektor állami kontrollját. A cél egy olyan erős és megkerülhetetlen új energetikai szereplő megteremtése, amely a cseh CEZ, az oszrák OMV vagy a magyar Mol szlovák verziójaként aktív szerepet tölthet be a szlovák energiaszektorban - mondta Peter Ziga Szlovákia gazdasági minisztere csütörtökön Pozsonyban.

A terv szerint a holding társaságnak képesnek kell lennie arra, hogy az energiapiacon elérhetővé vált eszközöket megvásárolja, valamint hogy saját kötvények kibocsátásával is képes legyen finanszírozni magát, az államadósság növelése nélkül is. A szlovák állam jelenleg a legnagyobb szlovák villamos energia közszolgáltató, a Slovenske Elektrarne 34 százalékos részesedésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés