Előfizetői tartalom

Megint szembemenne a világgal Trump - Most az olajpiac bánja

Portfolio
Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, illetve kormánya értékesítené az ország stratégiai olajtartalékainak felét - derült ki a Fehér Ház hétfőn nyilvánosságra hozott költségvetési tervéből. A hírre az olajpiac is reagált, az árfolyamok pedig lefelé indultak, megszakítva az OPEC csütörtöki ülésével kapcsolatos várakozások motiválta emelkedést.

Megint szembemenne a világgal Trump, most az olajpiac bánjaA terv szerint 2018 és 2027 között az Egyesült Államok biztonsági olajtartalékainak mintegy 50 százalékát dobnák piacra, ez pedig 2018 októberétől tíz éven át összességében 16,5 milliárd dolláros többlet bevételhez juttathatná a szövetségi költségvetést.Ezen túl, a terv az alaszkai, illetve sarkvidéki kitermelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés