Üzlet

Paks 2: Ide nem lesz elég a magyar oktatási rendszerben szerzett végzettség

MTI
Kulcskérdés lesz a megfelelő munkaerő garantálása a Paksi Atomerőműben, ha üzembe lép a paksi ötödik és hatodik blokk - mondta el Hamvas István, az atomerőmű vezérigazgatója az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának paksi kihelyezett ülésén kedden. Hamvas szerint racionális, hogy Paks 1 gondoskodjon a humánerőforrás felkészítéséről Paks 2 számára is, miután a mai oktatási rendszerben szerzett végzettség nem elegendő.
Ahhoz, hogy valaki az atomerőműben vállaljon munkát, helyben szervezett tanfolyamokon kell részt vennie, a mai oktatási rendszerben szerzett végzettség nem elegendő. Ahhoz, hogy kulcsfontosságú beosztásban, például reaktor operátorként dolgozzon valaki, minimum öt év tanulás és gyakorlat kell a felsőfokú végzettségen túl - fejtette ki Hamvas István. Szavai szerint a vállalat szigorú követelmények alapján választja ki nem csupán alkalmazottait, de alvállalkozóit is. A Paksi Atomerőműben nagyon alacsony a munkaerő fluktuációja; az alkalmazottak 39 százaléka felsőfokú, 60 százaléka középfokú végzettséggel rendelkezik; a korfa "egészséges" - fogalmazott.

A bizottság paksi kihelyezett ülését kezdeményező Heringes Anita (MSZP) képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a szakember utánpótlás biztosítása érdekében szükség van a paksi Energetikai Szakgimnáziumra, ezért garantálni kell annak működését.

Heringes Anita az MTI-nek azt mondta, azért kezdeményezte a kihelyezett ülést, hogy a képviselők a saját szemükkel győződjenek meg arról, hogy a Paksi Atomerőmű - amire ő paksiként büszke - biztonságosan működik. A bizottság LMP-s elnöke, Sallai R. Benedek sugárvédelmi overallban ülte végig az ülést, amelynek végén azt mondta, nem kérdőjelezi meg a Paksi Atomerőmű vezetői és dolgozói elkötelezettségét, de a technológiát elutasítja.
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT