Előfizetői tartalom

Paks 2: Ide nem lesz elég a magyar oktatási rendszerben szerzett végzettség

MTI
Kulcskérdés lesz a megfelelő munkaerő garantálása a Paksi Atomerőműben, ha üzembe lép a paksi ötödik és hatodik blokk - mondta el Hamvas István, az atomerőmű vezérigazgatója az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának paksi kihelyezett ülésén kedden. Hamvas szerint racionális, hogy Paks 1 gondoskodjon a humánerőforrás felkészítéséről Paks 2 számára is, miután a mai oktatási rendszerben szerzett végzettség nem elegendő.

Ahhoz, hogy valaki az atomerőműben vállaljon munkát, helyben szervezett tanfolyamokon kell részt vennie, a mai oktatási rendszerben szerzett végzettség nem elegendő. Ahhoz, hogy kulcsfontosságú beosztásban, például reaktor operátorként dolgozzon valaki, minimum öt év tanulás és gyakorlat kell a felsőfokú végzettségen túl - fejtette ki Hamvas István. Szavai szerint a vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés