Előfizetői tartalom

Példátlan fizetési rendszert vezet be a Shell a klímaváltozás miatt

Portfolio
Nagy többséggel leszavazták a Royal Dutch Shell részvényesei a keddi közgyűlésen, hogy a társaságnál éves szén-dioxid-kibocsátási célokat határozzanak meg és publikáljanak. A Shell szerint saját kezeit kötné meg a kötelező kibocsátáscsökkentési célok kijelölésével, amelyek a termelés és értékesítés visszafogására kényszerítenék a társaságot. A részvényesek nagy része támogatta viszont a társaság új, eddig példátlan juttatási politikáját is, amely a vezetői bónuszok 10 százalékának kifizetését a társasági üvegházgáz-kibocsátás csökkentésének függvényévé teszi.

A Royal Dutch Shell éves rendes közgyűléséne megjelentek 94 százaléka szavazott nemmel a Follow This aktivista csoport kezdeményezésére, mintegy 5 százalékuk pedig tartózkodott a véleménynyilvánítástól. A környezetvédő csoport javaslata értelmében az üvegházgáz-kibocsátás csökkentése érdekében az olajtársaságnak saját magára nézve kötelező konkrét, publikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés